COWES
BAY

Project Notes

COWES
BAY

Project Notes
Our clients found us because of two small charred timber cabins we had built. They sought an escape from their city lives - a place to come, pause and dwell.

They were entertainers and wished a place to dine thirty and sleep none of their visitors.

The owners had camped and picnicked on the building platform for all their summers before. They worshipped a close relationship with the lawn, the vines below it, the gulf and its islands. This was the natural resting place for the new home.

Here, exposed through the ridge-lines edge, shelter was essential. Permanence in an otherwise shifting landscape.  

The home reaches out of the western lawn with its serpentine-like stone wall. The bedroom wing, land facing, ensconced in stone, its ceiling low and its apertures tight. The shadows are soft here.  

The north facing glass pavilion offers the counter. Exposed and light-full.

The human sequence of waking, leaving the safety of your bedroom to bathe within the refuge of the stone wall, to venture out into the light of the pavilion. The home takes delight in focusing those simple human rituals.

Photographer
Sam Hartnett





















Please rotate your device.

COWES BAY
Project Notes

COWES BAY
Project Notes